Åpning av den nye skolen

 In News

Lørdag 8. oktober 2011 b[cml_media_alt id='2116']nyskole[/cml_media_alt]le den nye skolen i St Louis du Sud høytidelig åpnet! Nærmere 200 foreldre og elever var tilstede, sammen med lærerstaben fra St Louis samt hele personalet fra Petit Troll i Port au Prince.

 

Tilstede var også Siv Mika, (prosjektmedarbeider i Prosjekt Haiti og koordinator i Study Away), Elin, Hanne og Marie, (studenter fra Study Away,) Aase Midtveit, (frisør og leder for frisoropplæring i Manman Troll), Fredskorpsdeltakerne Marte og Siri fra Tromsø, George vår eminente ingeniør og æresgjestene Lolo og Manze fra Boukman Experianz.

Vi var med andre ord en hel gjeng fra Port au Prince som reiste tidlig lørdags morgen for å være med på åpningen.

 

Katia (rektor ved den nye skolen) og Mirlande, Prosjektdirektør for Prosjekt Haiti, hadde regien på en flott åpningsseremoni. Elevene hadde forberedt sang, dikt og dans for gjestene. De gjorde en fantastisk innsats til stor glede for alle inviterte.

Flere taler ble holdt, presten i kirken som har donert tomta holdt en fin appell, Katia, Mirlande, Ingvill og Edwin holdt taler og fikk takket alle som har bidratt til å realisere den nye skolen. Den norske organisasjonen BuildAid ble spesielt nevnt og takket for deres gave og donasjon av skolebyggene, samt deres innsats i St Louis du Sud hvor de var til stede for å sette opp byggene i vår.

Det ble servert ris og kjøtt til gjestene, og de norske frivillige hjalp til med å servere alle gjestene.

Hele uka er vi tilstede i St Louis du Sud sammen med Hanne, Marie og Elin fra Study Away.  Jentene jobber med elevene i forbindelse med deres studieopphold gjennom  kurset ’ Kultur, fritid og frivillig arbeid’.

Det føles veldig bra å være i gang! Foreldre og elever er veldig glade for å ha en flott skole å komme til! Elevene kom løpende tidlig mandagsmorgen, fulle av forventning til den første skoledagen! Vi har ansatt 6 nye lærere, en assistent, en rektor, en vaskehjelp og en vaktmester til Petit Troll St Louis du Sud.

For en gave denne skolen er for lokalbefolkningen! Dette kan alle som har vært med på å realisere føle seg stolte og glade over! Vi er spente på å følge de nye elevene i årene som kommer og er sikre på at blant disse har vi framtidige lærere, leger, sykepleiere, advokater, politikere osv!

På vegne av Prosjekt Haiti, Mille Merci!!

[cml_media_alt id='2113']apning_1[/cml_media_alt][cml_media_alt id='2114']apning_2[/cml_media_alt] [cml_media_alt id='2115']apning_3[/cml_media_alt]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.