Høsthilsen fra Haiti

 In News, News
nov1Nå er det på tide med en liten oppdatering fra oss i Prosjekt Haiti. Denne gangen er oppdateringa skrevet av tre studenter fra Universitetet i Tromsø som har praksis her i prosjektet. Vi er så heldige at vi tre uker i høst skal være sammen med barna på Petit Trollskolen i Port-au-Prince, som en del av sosiologistudiet vårt. Her har vi kreativt verksted med alle klassene, samt at vi har engelskundervisning med femte- og sjette klasse. Både store og små har tatt veldig godt imot oss, og vi føler oss privilegerte som får lov og mulighet til å være her, om så det bare er for tre uker.
Tidligere i høst var også 12 av våre medstudenter her i tre uker. Da fikk vi gjennom Ingvill og Edwin være med på mange spennende besøk av ulike organisasjoner og stiftelser her i Haiti. Vi besøkte også Prosjekt Haiti sin andre skole som ligger sør  i landet, i Saint-Louis du Sud. Der fikk vi bli kjent med skolens elever og ansatte, i tillegg til at vi hadde aktiviteter sammen med barna hver dag.

Når det kommer til Prosjekt Haitis bakeri, Manman Troll Boulanjerie, er vi nå inne i  et samarbeidsprosjekt med Fredskorpset. For tiden er det tre haitianere i Norge på Åpent Bakeri på utveksling, mens det er to jenter fra Norge på bakeriet her. Dette er et prosjekt som vil gå over tre år, og målet med denne utvekslingen er økt interkulturell forståelse, samt at bakeriet skal bli styrket slik at det kan sysselsette enda flere Manman Troll kvinner enn i dag.

I tillegg har ungdomsklubben i Prosjekt Haiti et samarbeid med Fredskorpset og Tvibit. Screen er et filmteam som består av ungdommer fra Norge, Haiti, Kenya og Sør-Afrika. Høstens team skal være her i tre måneder, og neste semester reiser et nytt team til Norge. Screengjengen jobber med ulike workshops og har forskjellige filmoppdrag.
Proskjekt Haiti har også en systue, Manman Troll Ateliè, som driver sykurs for kvinner. På samme måte som bakeriet, gir dette økonomiske muligheter for kvinnene. Det vi også må nevne, er systuas nye prosjekt i samarbeid med designer Laura Beaubrun. De er i gang med en kolleksjon klær for barn og voksne. Spennende!
Hilsen Kristine, Amanda og Marte på vegne av Prosjekt Haiti

 

nov3nov6nov2

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.