Julehilsen fra Prosjekt Haiti

 In Latest

jul

Hundrevis av glade barn og voksne ønsker dere alle fantastiske snille venner av Prosjekt Haiti; 

GOD JUL og GODT NYTT ÅR – BON F’ET NWEL

 

Hvilke beskrivelser passer for året 2011 hos Prosjekt Haiti? Vi har spurt litt rundt her på skolen og svarene ble;

“Arbeidsomt” sier daglig leder, Ingvill. Mirlande (prosjektdirektør) sier “spennende og travelt”. Edwin sier “mye bra jobbing”,  Siv Mika (frivillig) sier “mye moro”,  Naomi fra Mama Troll sier “mye nytt”,  en lærer sier “samhold”,  et barn sier “god mat og bra med kor”

 

Slik kunne vi holdt på i det uendelige for hos Prosjekt Haiti vokser og gror det med nye ideer og prosjekter.  Skolen i Saint Louis du Süd åpnet i september for 190 ny barn. Barna viser en enorm glede for at de endelig kan få lære.  For en glede for oss å kunne tilby skolegang til så mange barn. Skolen i Port au Prince begynner å bli altfor liten for alt som skjer her. Her er det virksomhet fra morgen til kveld, 7 dager i uken. Fra de minste på 6 år som går på barneskolen Petit Troll til ungdommene som samles for å spille fotball, ha seminarer, aktiviteter eller lærer å filme og ikke minst alle de herlige damene i Manman Troll som kommer på ettermiddagene.  For en glede de viser når de endelig i en alder på kanskje 60 kan beherske skrivekunsten. Damene har sømskole, frisørskole og nyttige seminarer.  Bakeriet har blitt bygd med hjelp fra Åpent Bakeri og Tyin Tegnestue og med økonomisk støtte fra Helle Bennets almenyttige fond.  I januar begynner damene for fullt å bake.

 

Skolen Petit Troll i Port au Prince er som en maurtue; mye virksomhet og liten plass. Vet ikke om maur smiler men det gjør alle som er tilknyttet til Petit Troll. Det har etter hvert blitt en stab på 40 ansatte hos Prosjekt Haiti. Lærere, kokker, vaskedamer, administrasjon og så videre. Vi er glade for å lage så mange gode arbeidsplasser i et land hvor arbeidsledigheten er meget høy.

 

Det har vært mange på besøk i 2011. For eksempel  har Åse Midtveit kommet igjen for å lære bort frisøryrket,  representanter fra Tvibit Tromsø, Marte og Siri gjennom Fredskorpset har vært i 3 måneder og jobbet med ungdommene og film,  Prosjekt Haiti sin norske administrasjon med Marte, Ragnhild og Nina, medisinstudenter fra universitet i Tromsø,  arkitektstudentene som hjelper til med å bygge bakeri,  studenter fra Studyaway, representanter for Helle Bennets Allmennyttige fond og i tillegg mange enkeltpersoner som har vært innom for kortere eller lengre perioder.  Tusen takk for alle besøk. Hos Prosjekt Haiti er det hjerterom og husrom.

 

Prosjekt Haiti ønsker å gi en spesiell takk til alle som gjør det mulig for oss å hjelpe i Haiti. Det ville ikke vært mulig å vokse og gro, utvikle nye prosjekter og gjøre så mange mennesker tilknyttet Prosjekt Haiti trygge og glade uten at vi hadde så mange gode venner i Norge. 

Hjelp oss å spre ordet om Prosjekt Haiti og vårt arbeid slik at vi kan gjøre livet bedre for flere og flere i fremtiden. Ny webside lanseres i disse dager og vi takker Tank Design Oslo for den fantastiske gaven vi har fått i form av ny grafisk profil og hjelp til utvikling av ny webside. Takk også til Merete Hansen og alle andre som har hjulpet til med utvuiklingen av den nye websiden.

 

Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med alle tilknyttet Prosjekt Haiti og vi ønsker dere alle en fredfull jul og et godt harmonisk 2012 (med mye latter og gode smil).

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.