Kakefredag til inntekt for Prosjekt Haiti

 In News, News
victoria_trineSiden oktober 2012 har studenter ved Universitet i Tromsø arrangert “Kakefredag” til inntekt for Prosjekt Haiti en gang i måneden. Da Ingvill Konradsen Ceide sendte ut melding om at skolekantina til elevene ved Petit Troll i Port au Prince snart måtte legges ned på grunn av manglende midler, satte studentene Johanna Öberg og Christine Bjørsvik hodene i sving. De fikk med seg noen venner og resultatet ble bedre enn de hadde forventet!

Kakefredag arrangeres i Lysgården ved Helsefakultetet, som også har et tett samarbeid med Prosjekt Haiti i form av  studentutplasseringer og flere samarbeidsprosjekter. Engasjementet er stort og initiativtakerne får inn rundt 30 kaker fra 30 “hobbykonditorer” – her har det etterhvert gått konkurranse i å komme med den fineste kaka! Kundene er ikke vanskelige å friste, og det mangler ikke på varmende godord om arrangementet og om Prosjekt Haiti. Hver Kakefredag myldrer det i glede og kakemums i solidaritetens ånd.

Prosjekt Haiti og Kakefredag vil gjerne få rettet en stor takk til alle de som stiller frivillig opp med kakebakst og annen hjelp. Vi vil også gjerne takke kantinedamene ved Helsefakultetet som koker kaffe til oss og de av byens dagligvarehandler og bedrifter som har sponset med papptallerkener, kopper, skjeer og liknende. Uten dere hadde ikke Prosjekt Haitis skolebarn fått sitt kanskje eneste måltid for dagen. Siste kakefredag for semesteret var kun en hundrelapp fra å nå 20 000 og det er tilsammen samlet inn 120 000 – kun på kaker! Nå har fire nye medisinstudenter tatt over initiativrollen, så Kakefredag lever videre!
helegjengen-2 helegjengen-1kaker2
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.