Nyhetsbrev mars 2011

 In Latest

solheimÅret 2011 har for Prosjekt Haiti hatt en pangstart! Familien Ceide flyttet 3. januar tilbake til Port au Prince for å jobbe full tid for Prosjekt Haiti. Vi hadde knapt nok fått tid til å pakke ut før vi skulle ta imot Utviklings – og Miljøminister Erik Solheim og hans delegasjon fra Utenriksdepartementet den 6. januar. Elever og ansatte hadde forberedt et flott program hvor vi fikk presentert våre prosjekt, og elevene fremførte sanger og dans. Besøket ble avsluttet med å se bakeriet som vi bygger for kvinnegruppa Mama Troll. 

Utenriksdepartementet arrangerte en markering av ettårsdagen for jordskjelvet på Nobels Fredssenter den 12. januar, og Prosjekt Haitis nye prosjektdirektør, Mirlande Augustin, var invitert for å åpne markeringen. Mirlande gjorde en fantastisk jobb med å fortelle om sine opplevelser under jordskjelvet, og med å gi håp om et bedre Haiti! Vi er alle svært stolt over Mirlandes innsats både som taler og som deltaker i paneldebatten sammen med lederne av de store hjelpeorganisasjonene Røde Kors og Kirkens Nødhjelp.

 

Mirlande deltok også i Tromso hvor det ble arranger en konsert for å markere ettarsdagen siden jordskjelvet. En gruppe entusiastiske frivillige i Tromsø sørget for å gjennomføre denne konserten med stil! Tusen takk til dere!

 

I forbindelse med Prosjekt Haiti’s deltakelse i ungdomsprosjektet ‘SCREEN’, finansiert av Fredskorpset, deltok Mirlande på partnermøter i Tromsø sammen med nestleder i Prosjekt Haiti, Nina Bønå, og partnerne fra de andre landene Kenya, Sør Afrika, Gaza samt hovedpartner TVIBIT.

 

Prosjektet ‘Screen’ jobber med fokus på ungdom og filmskaping som et verktoy for å formidle kultur, kunnskap og samarbeid mellom landene. Prosjekt Haiti sender sin første deltaker til Tromsø i mars, og vi skal ta mot to norske ungdommer til høsten.

 

”Boulangerie Manman Troll’ er et nytt prosjekt hvor kvinnene tilknyttet Mama Troll samarbeider med arkitekstudenter fra NTNU, samt Tyin Tegnestue, med å bygge og planlegge et bakeri som skal drives av kvinnene selv. Bakeriet skal produsere brød til lokalbefolkningen, hvor kvinner i nabolaget får mulighet til å kjøpe mindre kvantum for å selge i egne boder. Bakeriprosjektet er et samarbeid med Åpent Bakeri i Oslo som bidrar med råd ift planløsning, utstyr og opplæring av bakere. Våren 2011 tar Åpent Bakeri imot tre ‘trainees’ fra Prosjekt Haiti som skal lære bakeridrift i Oslo.

Bakeriet ligger tre minutters gange fra Petit Troll.

 

Manman Trolls andre aktiviteter inkluderer lese og skriveopplæring, syskole og frisørkurs, samt månedlige seminar om ulike tema. Mama Troll finansieres av Norad. Siden 20 januar har Mama Troll’s ‘ School of Hairdressing’ vært i full aktivitet fem dager i uka sammen med kursleder og frisør fra Hamar, Åse Midtveit.

12 kvinner har deltatt i oppfølgingskurset som Åse startet i 2009. Hun har vært tilbake på Haiti siden 20. januar. Kvinnene hadde sin ‘graduation’ 1. mars og hadde et flott show for de inviterte gjestene.

Neste steg er å skaffe lærlingplasser for kvinnene i lokale salonger og et fremtidige prosjekt er hjelpe kvinnene til å starte en egen ‘Mama Troll Beauty Salon’.

Prosjekt Haiti har vært så fantastisk heldig å få tildelt en helt ny skole av den norske organisasjonen BuildAid ledet av Ole Stenbakk. Skolebygget ble satt opp i slutten av februar, på bare tre dager! Det er et prefabrikert skolebygg som ble sendt i container fra Norge til Haiti. Ole Stenbakk, hans sambør Ingfrid og en amerikansk bygningsingeniør, John, har vært sammen med oss i St Louis de Sud en uke og satt opp bygget. 

 

Skolen inneholder fire store klasserom som er luftige og flotte! BuildAid har også donert skolepulter/benker snekret av elever ved tømrerlinja på Flora Videregående Skole.buildaid

Dagen etter at dette fantastiske bygget var oppe mottok vi enda en gledelig nyhet fra Ole. Han fortalte at han hadde nok materialer igjen til å gi oss enda et bygg! Det betyr at vi vil ha 8 klasserom tilgjengelig som vi skal bruke til 1. – 6. klassetrinn, samt en helsestasjon/arbeidsrom, og studiesenteret. For Prosjekt Haiti er det vanskelig å sette ord på hvor takknemlige og glade vi er for denne gaven fra BuildAid. Skolebyggene vil hjelpe oss å gi mer enn 200 barn fra St Louis de Sud en utdanning som de ellers ikke ville fått. BuildAid har også donert to båter med helt nye påhengsmotorer og fiskeredskap til Prosjekt Haitis St. Louis de Sud campus.

 

Vi planlegger å bygge latriner til skolene med tanke på kompostering av det sanitære avfallet. Avfallet vil bli brukt til gjødsling i jordbruk. Prosjekt Haiti er i dialog med lokale bønder som vil kunne bruke dette gjødselet for å forbedre sine avlinger. Vi ønsker å bygge opp St Louis de Sud campusen som et demonstrasjonssenter for denne type gjenbruk av sanitært avfall.

 

I tillegg planlegger vi en rekke aktiviteter i St Louis de Sud. Blant annet vil vi fra sommeren 2012 tilby sommerleir for barn fra Port au Prince og gi disse en mulighet til å oppleve nø annet enn slummen i hovedstaden. For mer informasjon om BuildAid se http://www.buildaid.no/ 

Prosjekt Haiti’s St Louis de Sud campus vil også inneholde et nytt studiesenter. Her skal vi ta imot studenter og andre og vi vil tilby ulike typer kurs. Vi har inngått et samarbeid med studiesenteret Study Away, som vil sende det første kullet med norske studenter til St Louis de Sud i oktober 2011. Her skal Prosjekt Haiti være ansvarlig for studieoppholdet, inkludert det faglige innholdet i kurset ‘Kultur, fritid og frivillig arbeid” i samarbeid med Universitetet i Tromsø. For mer informasjon om Study Away og kurstilbudet på Haiti se www.studyaway.no

 

Vi retter en stor takk til alle dere som følger med på hva som skjer på Haiti, og de ulike prosjektene våre! Vi håper å skaffe enda flere faddere og støttespillere, slik at vi kan fortsette å drive gode utdannings -og yrkesopplæringskurs til barn, unge og kvinner på Haiti.

 

Vi skal sende rapporter med jevne mellomrom, samt bruke vår webside www.prosjekthaiti.no, og Facebook page ‘Project Haiti’, til å formidle hva som skjer med tekst og bilder.

For å melde seg som fadder kan man sende en email til post@prosjekthaiti.no eller registere seg på fadderskjema på www.prosjekthaiti.no

 

Prosjekt Haitis kontonr er 9741.11.34427.

Til neste gang,

Vennlig hilsen

Ingvill og Edwin

Prosjekt Haiti

 

solheim_IogEarbeidereskolen

Året 2011 har for Prosjekt Haiti hatt en pangstart! Familien Ceide flyttet 3. januar tilbake til Port au Prince for å jobbe full tid for Prosjekt Haiti. Vi hadde knapt nok fått tid til å pakke ut før vi skulle ta imot Utviklings – og Miljøminister Erik Solheim og hans delegasjon fra Utenriksdepartementet den 6. januar. Elever og ansatte hadde forberedt et flott program hvor vi fikk presentert våre prosjekt, og elevene fremførte sanger og dans. Besøket ble avsluttet med å se bakeriet som vi bygger for kvinnegruppa Mama Troll.

solheimogelevene

Solheim tok seg god tid til en prat med elevene ved Petit Troll.

ingvillsolheimedwin

Erik Solheim, Ingvill og Edwin Ceide

Mirlande i Norge januar 2011 mirlandesolheim

Utenriksdepartementet arrangerte en markering av ettårsdagen for jordskjelvet på Nobels Fredssenter den 12. januar, og Prosjekt Haitis nye prosjektdirektør, Mirlande Augustin, var invitert for å åpne markeringen.  Mirlande gjorde en fantastisk jobb med å fortelle om sine opplevelser under jordskjelvet, og med å gi håp om et bedre Haiti! Vi er alle svært stolt over Mirlandes innsats både som taler og som deltaker i paneldebatten sammen med lederne av de store hjelpeorganisasjonene Røde Kors og Kirkens Nødhjelp.

paneldebatt

Mirlande deltok også i Tromso hvor det ble arranger en konsert for å markere ettarsdagen siden jordskjelvet. En gruppe entusiastiske frivillige i Tromsø sørget for å gjennomføre denne konserten med stil! Tusen takk til dere!

I forbindelse med Prosjekt Haiti’s deltakelse i ungdomsprosjektet ‘SCREEN’, finansiert av Fredskorpset, deltok Mirlande på partnermøter i Tromsø sammen med nestleder i Prosjekt Haiti, Nina Bønå, og partnerne fra de andre landene Kenya, Sør Afrika, Gaza samt hovedpartner TVIBIT.

Prosjektet ‘Screen’ jobber med fokus på ungdom og filmskaping som et verktoy for å formidle kultur, kunnskap og samarbeid mellom landene. Prosjekt Haiti sender sin første deltaker til Tromsø i mars, og vi skal ta mot to norske ungdommer til høsten.

Mama Trolls aktiviteter

‘’Boulangerie Manman Troll’ er et nytt prosjekt hvor kvinnene tilknyttet Mama Troll samarbeider med arkitekstudenter fra NTNU, samt Tyin Tegnestue, med å bygge og planlegge et bakeri som skal drives av kvinnene selv. Bakeriet skal produsere brød til lokalbefolkningen, hvor kvinner i nabolaget får mulighet til å kjøpe mindre kvantum for å selge i egne boder. Bakeriprosjektet er et samarbeid med Åpent Bakeri i Oslo som bidrar med råd ift planløsning, utstyr og opplæring av bakere. Våren 2011 tar Åpent Bakeri imot tre ‘trainees’ fra Prosjekt Haiti som skal lære bakeridrift i Oslo.

Bakeriet ligger tre minutters gange fra Petit Troll. bakeriet

Mama Trolls andre aktiviteter inkluderer lese og skriveopplæring, syskole og frisørkurs, samt månedlige seminar om ulike tema. Mama Troll finansieres av Norad.

Siden 20 januar har Mama Troll’s ‘ School of Hairdressing’ vært i full aktivitet fem dager i uka sammen med kursleder og frisør fra Hamar, Åse Midtveit.

12 kvinner har deltatt i oppfølgingskurset som Åse startet  i 2009. Hun har vært tilbake på Haiti siden 20. januar. Kvinnene hadde sin ‘graduation’ 1. mars og hadde et flott show for de inviterte gjestene.

Neste steg er å skaffe lærlingplasser for kvinnene i lokale salonger og et fremtidige prosjekt er hjelpe kvinnene til å starte en egen ‘Mama Troll Beauty Salon’.

aase

Åse Midtveit med elever

Ny skole i St. Louis de Sud donert av den norske organisasjonen BuildAid!

Prosjekt Haiti har vært så fantastisk heldig å få tildelt en helt ny skole av den norske organisasjonen BuildAid ledet av Ole Stenbakk. Skolebygget ble satt opp i slutten av februar, på bare tre dager! Det er et prefabrikert skolebygg som ble sendt i container fra Norge til Haiti. Ole Stenbakk, hans sambør Ingfrid og en amerikansk bygningsingeniør, John, har vært sammen med oss i St Louis de Sud en uke og satt opp bygget.

nyskolen

Skolen inneholder fire store klasserom som  er luftige og flotte! BuildAid har også donert skolepulter/benker snekret av elever ved tømrerlinja på Flora Videregående Skole.buildaid

Dagen etter at dette fantastiske bygget var oppe mottok vi enda en gledelig nyhet fra Ole. Han fortalte at han hadde nok materialer igjen til å gi oss enda et bygg!  Det betyr at vi vil ha 8 klasserom tilgjengelig som vi skal bruke til 1. – 6. klassetrinn, samt en helsestasjon/arbeidsrom, og studiesenteret. For Prosjekt Haiti er det vanskelig å sette ord på hvor takknemlige og glade vi er for denne gaven fra BuildAid. Skolebyggene vil hjelpe oss å gi mer enn 200  barn fra St Louis de Sud en utdanning som de ellers ikke ville fått. BuildAid har også donert to båter med helt nye påhengsmotorer og fiskeredskap til Prosjekt Haitis St. Louis de Sud campus.

Vi planlegger å bygge latriner til skolene med tanke på kompostering av det sanitære avfallet.  Avfallet vil bli brukt til gjødsling i jordbruk. Prosjekt Haiti er i dialog med lokale bønder som vil kunne bruke dette gjødselet for å forbedre sine avlinger.  Vi ønsker å bygge opp St Louis de Sud campusen som et demonstrasjonssenter for denne type gjenbruk av sanitært avfall.

byggegjengen

Gjengen som har satt opp bygget, foran fra venstre er Ole Stenbakk, Ingfrid og John.

I tillegg planlegger vi en rekke aktiviteter i St Louis de Sud. Blant annet vil vi fra sommeren 2012 tilby sommerleir for barn fra Port au Prince og gi disse en mulighet til å oppleve nø annet enn slummen i hovedstaden. For mer informasjon om BuildAid se http://www.buildaid.no/

Prosjekt Haiti’s studiesenter i St. Louis de Sud

Prosjekt Haiti’s St Louis de Sud campus vil også inneholde et nytt studiesenter. Her skal vi ta imot studenter og andre og vi vil tilby ulike typer kurs. Vi har inngått et samarbeid med studiesenteret Study Away, som vil sende det første kullet med norske studenter til St Louis de Sud i oktober 2011. Her skal Prosjekt Haiti være ansvarlig for studieoppholdet, inkludert det faglige innholdet i kurset ‘Kultur, fritid og frivillig arbeid’’ i samarbeid med Universitetet i Tromsø. For mer informasjon om Study Away og kurstilbudet på Haiti se www.studyaway.no

stluisIdylliske St. Louis de Sud

Takk til alle dere som støtter Prosjekt Haiti!

Vi retter en stor takk til alle dere som følger med på hva som skjer på Haiti, og de ulike prosjektene våre! Vi håper å skaffe enda flere faddere og støttespillere, slik at vi kan fortsette å drive gode utdannings -og yrkesopplæringskurs til barn, unge og kvinner på Haiti.

Vi skal sende rapporter med jevne mellomrom, samt bruke vår webside www.prosjekthaiti.no, og Facebook page ‘Project Haiti’, til å formidle hva som skjer med tekst og bilder.

For å melde seg som fadder kan man sende en email til post@prosjekthaiti.no eller registere seg på fadderskjema på www.prosjekthaiti.no

Prosjekt Haitis kontonr er 9741.11.34427.

Til neste gang,

Vennlig hilsen

Ingvill og Edwin

Prosjekt Haiti

Året 2011 har for Prosjekt Haiti hatt en pangstart! Familien Ceide flyttet 3. januar tilbake til Port au Prince for å jobbe full tid for Prosjekt Haiti. Vi hadde knapt nok fått tid til å pakke ut før vi skulle ta imot Utviklings – og Miljøminister Erik Solheim og hans delegasjon fra Utenriksdepartementet den 6. januar. Elever og ansatte hadde forberedt et flott program hvor vi fikk presentert våre prosjekt, og elevene fremførte sanger og dans. Besøket ble avsluttet med å se bakeriet som vi bygger for kvinnegruppa Mama Troll.

solheimogelevene

Solheim tok seg god tid til en prat med elevene ved Petit Troll.

ingvillsolheimedwin

Erik Solheim, Ingvill og Edwin Ceide

Mirlande i Norge januar 2011 mirlandesolheim

Utenriksdepartementet arrangerte en markering av ettårsdagen for jordskjelvet på Nobels Fredssenter den 12. januar, og Prosjekt Haitis nye prosjektdirektør, Mirlande Augustin, var invitert for å åpne markeringen. Mirlande gjorde en fantastisk jobb med å fortelle om sine opplevelser under jordskjelvet, og med å gi håp om et bedre Haiti! Vi er alle svært stolt over Mirlandes innsats både som taler og som deltaker i paneldebatten sammen med lederne av de store hjelpeorganisasjonene Røde Kors og Kirkens Nødhjelp.

paneldebatt

Mirlande deltok også i Tromso hvor det ble arranger en konsert for å markere ettarsdagen siden jordskjelvet. En gruppe entusiastiske frivillige i Tromsø sørget for å gjennomføre denne konserten med stil! Tusen takk til dere!

I forbindelse med Prosjekt Haiti’s deltakelse i ungdomsprosjektet ‘SCREEN’, finansiert av Fredskorpset, deltok Mirlande på partnermøter i Tromsø sammen med nestleder i Prosjekt Haiti, Nina Bønå, og partnerne fra de andre landene Kenya, Sør Afrika, Gaza samt hovedpartner TVIBIT.

Prosjektet ‘Screen’ jobber med fokus på ungdom og filmskaping som et verktoy for å formidle kultur, kunnskap og samarbeid mellom landene. Prosjekt Haiti sender sin første deltaker til Tromsø i mars, og vi skal ta mot to norske ungdommer til høsten.

Mama Trolls aktiviteter

”Boulangerie Manman Troll’ er et nytt prosjekt hvor kvinnene tilknyttet Mama Troll samarbeider med arkitekstudenter fra NTNU, samt Tyin Tegnestue, med å bygge og planlegge et bakeri som skal drives av kvinnene selv. Bakeriet skal produsere brød til lokalbefolkningen, hvor kvinner i nabolaget får mulighet til å kjøpe mindre kvantum for å selge i egne boder. Bakeriprosjektet er et samarbeid med Åpent Bakeri i Oslo som bidrar med råd ift planløsning, utstyr og opplæring av bakere. Våren 2011 tar Åpent Bakeri imot tre ‘trainees’ fra Prosjekt Haiti som skal lære bakeridrift i Oslo.

Bakeriet ligger tre minutters gange fra Petit Troll. bakeriet

Mama Trolls andre aktiviteter inkluderer lese og skriveopplæring, syskole og frisørkurs, samt månedlige seminar om ulike tema. Mama Troll finansieres av Norad.

Siden 20 januar har Mama Troll’s ‘ School of Hairdressing’ vært i full aktivitet fem dager i uka sammen med kursleder og frisør fra Hamar, Åse Midtveit.

12 kvinner har deltatt i oppfølgingskurset som Åse startet i 2009. Hun har vært tilbake på Haiti siden 20. januar. Kvinnene hadde sin ‘graduation’ 1. mars og hadde et flott show for de inviterte gjestene.

Neste steg er å skaffe lærlingplasser for kvinnene i lokale salonger og et fremtidige prosjekt er hjelpe kvinnene til å starte en egen ‘Mama Troll Beauty Salon’.

aase

Åse Midtveit med elever

Ny skole i St. Louis de Sud donert av den norske organisasjonen BuildAid!

Prosjekt Haiti har vært så fantastisk heldig å få tildelt en helt ny skole av den norske organisasjonen BuildAid ledet av Ole Stenbakk. Skolebygget ble satt opp i slutten av februar, på bare tre dager! Det er et prefabrikert skolebygg som ble sendt i container fra Norge til Haiti. Ole Stenbakk, hans sambør Ingfrid og en amerikansk bygningsingeniør, John, har vært sammen med oss i St Louis de Sud en uke og satt opp bygget.

nyskolen

Skolen inneholder fire store klasserom som er luftige og flotte! BuildAid har også donert skolepulter/benker snekret av elever ved tømrerlinja på Flora Videregående Skole.buildaid

Dagen etter at dette fantastiske bygget var oppe mottok vi enda en gledelig nyhet fra Ole. Han fortalte at han hadde nok materialer igjen til å gi oss enda et bygg! Det betyr at vi vil ha 8 klasserom tilgjengelig som vi skal bruke til 1. – 6. klassetrinn, samt en helsestasjon/arbeidsrom, og studiesenteret. For Prosjekt Haiti er det vanskelig å sette ord på hvor takknemlige og glade vi er for denne gaven fra BuildAid. Skolebyggene vil hjelpe oss å gi mer enn 200 barn fra St Louis de Sud en utdanning som de ellers ikke ville fått. BuildAid har også donert to båter med helt nye påhengsmotorer og fiskeredskap til Prosjekt Haitis St. Louis de Sud campus.

Vi planlegger å bygge latriner til skolene med tanke på kompostering av det sanitære avfallet. Avfallet vil bli brukt til gjødsling i jordbruk. Prosjekt Haiti er i dialog med lokale bønder som vil kunne bruke dette gjødselet for å forbedre sine avlinger. Vi ønsker å bygge opp St Louis de Sud campusen som et demonstrasjonssenter for denne type gjenbruk av sanitært avfall.

byggegjengen

Gjengen som har satt opp bygget, foran fra venstre er Ole Stenbakk, Ingfrid og John.

I tillegg planlegger vi en rekke aktiviteter i St Louis de Sud. Blant annet vil vi fra sommeren 2012 tilby sommerleir for barn fra Port au Prince og gi disse en mulighet til å oppleve nø annet enn slummen i hovedstaden. For mer informasjon om BuildAid se http://www.buildaid.no/

Prosjekt Haiti’s studiesenter i St. Louis de Sud

Prosjekt Haiti’s St Louis de Sud campus vil også inneholde et nytt studiesenter. Her skal vi ta imot studenter og andre og vi vil tilby ulike typer kurs. Vi har inngått et samarbeid med studiesenteret Study Away, som vil sende det første kullet med norske studenter til St Louis de Sud i oktober 2011. Her skal Prosjekt Haiti være ansvarlig for studieoppholdet, inkludert det faglige innholdet i kurset ‘Kultur, fritid og frivillig arbeid” i samarbeid med Universitetet i Tromsø. For mer informasjon om Study Away og kurstilbudet på Haiti se www.studyaway.no

stluisIdylliske St. Louis de Sud

Takk til alle dere som støtter Prosjekt Haiti!

Vi retter en stor takk til alle dere som følger med på hva som skjer på Haiti, og de ulike prosjektene våre! Vi håper å skaffe enda flere faddere og støttespillere, slik at vi kan fortsette å drive gode utdannings -og yrkesopplæringskurs til barn, unge og kvinner på Haiti.

Vi skal sende rapporter med jevne mellomrom, samt bruke vår webside www.prosjekthaiti.no, og Facebook page ‘Project Haiti’, til å formidle hva som skjer med tekst og bilder.

For å melde seg som fadder kan man sende en email til post@prosjekthaiti.no eller registere seg på fadderskjema på www.prosjekthaiti.no

Prosjekt Haitis kontonr er 9741.11.34427.

Til neste gang,

Vennlig hilsen

Ingvill og Edwin

Prosjekt Haiti

  Året 2011 har for Prosjekt Haiti hatt en pangstart! Familien Ceide flyttet 3. januar tilbake til Port au Prince for å jobbe full tid for Prosjekt Haiti. Vi hadde knapt nok fått tid til å pakke ut før vi skulle ta imot Utviklings – og Miljøminister Erik Solheim og hans delegasjon fra Utenriksdepartementet den 6. januar. Elever og ansatte hadde forberedt et flott program hvor vi fikk presentert våre prosjekt, og elevene fremførte sanger og dans. Besøket ble avsluttet med å se bakeriet som vi bygger for kvinnegruppa Mama Troll.

solheimogelevene

Solheim tok seg god tid til en prat med elevene ved Petit Troll.

ingvillsolheimedwin

Erik Solheim, Ingvill og Edwin Ceide

Mirlande i Norge januar 2011 mirlandesolheim

Utenriksdepartementet arrangerte en markering av ettårsdagen for jordskjelvet på Nobels Fredssenter den 12. januar, og Prosjekt Haitis nye prosjektdirektør, Mirlande Augustin, var invitert for å åpne markeringen. Mirlande gjorde en fantastisk jobb med å fortelle om sine opplevelser under jordskjelvet, og med å gi håp om et bedre Haiti! Vi er alle svært stolt over Mirlandes innsats både som taler og som deltaker i paneldebatten sammen med lederne av de store hjelpeorganisasjonene Røde Kors og Kirkens Nødhjelp.

paneldebatt

Mirlande deltok også i Tromso hvor det ble arranger en konsert for å markere ettarsdagen siden jordskjelvet. En gruppe entusiastiske frivillige i Tromsø sørget for å gjennomføre denne konserten med stil! Tusen takk til dere!

I forbindelse med Prosjekt Haiti’s deltakelse i ungdomsprosjektet ‘SCREEN’, finansiert av Fredskorpset, deltok Mirlande på partnermøter i Tromsø sammen med nestleder i Prosjekt Haiti, Nina Bønå, og partnerne fra de andre landene Kenya, Sør Afrika, Gaza samt hovedpartner TVIBIT.

Prosjektet ‘Screen’ jobber med fokus på ungdom og filmskaping som et verktoy for å formidle kultur, kunnskap og samarbeid mellom landene. Prosjekt Haiti sender sin første deltaker til Tromsø i mars, og vi skal ta mot to norske ungdommer til høsten.

Mama Trolls aktiviteter

”Boulangerie Manman Troll’ er et nytt prosjekt hvor kvinnene tilknyttet Mama Troll samarbeider med arkitekstudenter fra NTNU, samt Tyin Tegnestue, med å bygge og planlegge et bakeri som skal drives av kvinnene selv. Bakeriet skal produsere brød til lokalbefolkningen, hvor kvinner i nabolaget får mulighet til å kjøpe mindre kvantum for å selge i egne boder. Bakeriprosjektet er et samarbeid med Åpent Bakeri i Oslo som bidrar med råd ift planløsning, utstyr og opplæring av bakere. Våren 2011 tar Åpent Bakeri imot tre ‘trainees’ fra Prosjekt Haiti som skal lære bakeridrift i Oslo.

Bakeriet ligger tre minutters gange fra Petit Troll. bakeriet

Mama Trolls andre aktiviteter inkluderer lese og skriveopplæring, syskole og frisørkurs, samt månedlige seminar om ulike tema. Mama Troll finansieres av Norad.

Siden 20 januar har Mama Troll’s ‘ School of Hairdressing’ vært i full aktivitet fem dager i uka sammen med kursleder og frisør fra Hamar, Åse Midtveit.

12 kvinner har deltatt i oppfølgingskurset som Åse startet i 2009. Hun har vært tilbake på Haiti siden 20. januar. Kvinnene hadde sin ‘graduation’ 1. mars og hadde et flott show for de inviterte gjestene.

Neste steg er å skaffe lærlingplasser for kvinnene i lokale salonger og et fremtidige prosjekt er hjelpe kvinnene til å starte en egen ‘Mama Troll Beauty Salon’.

aase

Åse Midtveit med elever

Ny skole i St. Louis de Sud donert av den norske organisasjonen BuildAid!

Prosjekt Haiti har vært så fantastisk heldig å få tildelt en helt ny skole av den norske organisasjonen BuildAid ledet av Ole Stenbakk. Skolebygget ble satt opp i slutten av februar, på bare tre dager! Det er et prefabrikert skolebygg som ble sendt i container fra Norge til Haiti. Ole Stenbakk, hans sambør Ingfrid og en amerikansk bygningsingeniør, John, har vært sammen med oss i St Louis de Sud en uke og satt opp bygget.

nyskolen

Skolen inneholder fire store klasserom som er luftige og flotte! BuildAid har også donert skolepulter/benker snekret av elever ved tømrerlinja på Flora Videregående Skole.buildaid

Dagen etter at dette fantastiske bygget var oppe mottok vi enda en gledelig nyhet fra Ole. Han fortalte at han hadde nok materialer igjen til å gi oss enda et bygg! Det betyr at vi vil ha 8 klasserom tilgjengelig som vi skal bruke til 1. – 6. klassetrinn, samt en helsestasjon/arbeidsrom, og studiesenteret. For Prosjekt Haiti er det vanskelig å sette ord på hvor takknemlige og glade vi er for denne gaven fra BuildAid. Skolebyggene vil hjelpe oss å gi mer enn 200 barn fra St Louis de Sud en utdanning som de ellers ikke ville fått. BuildAid har også donert to båter med helt nye påhengsmotorer og fiskeredskap til Prosjekt Haitis St. Louis de Sud campus.

Vi planlegger å bygge latriner til skolene med tanke på kompostering av det sanitære avfallet. Avfallet vil bli brukt til gjødsling i jordbruk. Prosjekt Haiti er i dialog med lokale bønder som vil kunne bruke dette gjødselet for å forbedre sine avlinger. Vi ønsker å bygge opp St Louis de Sud campusen som et demonstrasjonssenter for denne type gjenbruk av sanitært avfall.

byggegjengen

Gjengen som har satt opp bygget, foran fra venstre er Ole Stenbakk, Ingfrid og John.

I tillegg planlegger vi en rekke aktiviteter i St Louis de Sud. Blant annet vil vi fra sommeren 2012 tilby sommerleir for barn fra Port au Prince og gi disse en mulighet til å oppleve nø annet enn slummen i hovedstaden. For mer informasjon om BuildAid se http://www.buildaid.no/

Prosjekt Haiti’s studiesenter i St. Louis de Sud

Prosjekt Haiti’s St Louis de Sud campus vil også inneholde et nytt studiesenter. Her skal vi ta imot studenter og andre og vi vil tilby ulike typer kurs. Vi har inngått et samarbeid med studiesenteret Study Away, som vil sende det første kullet med norske studenter til St Louis de Sud i oktober 2011. Her skal Prosjekt Haiti være ansvarlig for studieoppholdet, inkludert det faglige innholdet i kurset ‘Kultur, fritid og frivillig arbeid” i samarbeid med Universitetet i Tromsø. For mer informasjon om Study Away og kurstilbudet på Haiti se www.studyaway.no

stluisIdylliske St. Louis de Sud

Takk til alle dere som støtter Prosjekt Haiti!

Vi retter en stor takk til alle dere som følger med på hva som skjer på Haiti, og de ulike prosjektene våre! Vi håper å skaffe enda flere faddere og støttespillere, slik at vi kan fortsette å drive gode utdannings -og yrkesopplæringskurs til barn, unge og kvinner på Haiti.

Vi skal sende rapporter med jevne mellomrom, samt bruke vår webside www.prosjekthaiti.no, og Facebook page ‘Project Haiti’, til å formidle hva som skjer med tekst og bilder.

For å melde seg som fadder kan man sende en email til post@prosjekthaiti.no eller registere seg på fadderskjema på www.prosjekthaiti.no

Prosjekt Haitis kontonr er 9741.11.34427.

Til neste gang,

Vennlig hilsen

Ingvill og Edwin

Prosjekt Haiti
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.