Siste nytt!

 In News

[cml_media_alt id='2138']Siste-nytt1[/cml_media_alt]Å jobbe som daglig leder for Prosjekt Haiti er hektisk, morsomt, utfordrende og aldri kjedelig! Sammen med våre lokalt ansatte og frivillige medarbeidere i Norge jobber vi for å utvikle og drive alle våre prosjekt og sørge for at barna, ungdommene og kvinnene som tilhører ‘Prosjekt Haiti familien’ får så gode tilbud som mulig.

Vi er opptatt av at de ansatte skal ha så gode arbeidsvilkår som mulig. Vi har utvidet staben med den nye skolen i Saint Louis du Sud, og totalt ansetter Prosjekt Haiti 40 medarbeidere. Disse inkluderer prosjektdirektør, lærere, rektor, prosjektledere, ungdomsledere og kjøkkenpersonell.

Fra 2011 har de lokalt ansatte fått helse og livsforsikring som del av deres lønn. Det er vi svært glade for å få til.  Forsikringen dekker sykdom, svangerskap, tannlege og optiker samt livsforsikring. På Haiti er forsikring en ‘’luksus’’ for folk flest, og våre ansatte setter stor pris på denne ordningen.

Tiden etter jordskjelvet i januar 2010 har vært, og er fortsatt, travel for alle involverte i Prosjekt Haiti, både for frivillige hjemme i Norge, og for oss her på Haiti.  I løpet av 2010 og 2011 har vi jobbet med oppbygging av et nytt stort prosjekt i Saint Louis du Sud. Landsbyen St Louis du Sud ligger sør i landet, ca 3,5 timers kjøring fra Port au Prince. Der er den  nye skolen ‘Petit Troll St. Louis du Sud’ godt i gang med 187 elever. På campus bygger vi også et flerbruks-hus som skal brukes som samfunnshus for lokalbefolkningen. I flerbrukshuset er det to sovesaler hvor frivillige medarbeidere fra Norge, samt barn og unge fra hovedstaden på ‘feriekoloni’, kan bo.

2. etasje i flerbrukshuset vil ha gjesterom med egne bad. Gjesterommene vil i fremtiden kunne genere inntekt til drift av prosjektene i sør. Flerbrukshuset er del-finansiert av Norad.

Prosjekt Haiti har fått tilbud om en 3-årig avtale med Norad, til støtte for Manman Troll prosjektet samt bygging av flerbrukshuset/samfunnshuset i Saint Louis du Sud. Det er vi svært glade for!

Utstyret og ovn til Manman Troll bakeriet er ferdig installert. Det siste som mangler nå er installasjon av gasstanken til ovnen. Bakerigruppa i Manman Troll jobber med planlegging av åpningsfesten, og har laget plakater og informasjonsbrosjyrer som skal deles ut i bydelen. 80 medlemmer av Manman Troll har meldt seg og ønsker å jobbe som selgere av  brød i egne nabolag. Bakeriet vil ha 6 – 10 ansatte som jobber med produksjon, utsalg og kafe.

Vi har hatt masse hyggelige besøk fra Norge i vinter. Klara Listog og hennes datter Kristina har besøkt oss fra Telemark. Marte Frøseth (styremedlem og leder av Prosjekt Haiti Finnsnesgruppa) og Ronja Trolie har vart her i 2 uker. De arrangerte bl.a engelsk-undervisning og foredrag om FN for ungdomsklubben.  Siv Mika Engebretsen (Prosjekt Haiti medarbeider), og Marna KotteÅsgren (fra Statoil) kom på besøk sammen med Hilde Hallberg og Christine Harbitz fra Lille Vinkel Sko. Statoil har donert fjorårets julegave for ansatte til Prosjekt Haiti og Marna har vært primus motor for å få dette til.  Lille Vinkel Sko har donert sko til PH i en år-rekke. Det var veldig hyggelig å kunne vise jentene rundt og vise frem de ulike prosjektene våre.

Åse Midtveit er leder av frisøropplæring i Manman Troll og har vårt sammen med oss en måned nå i mars.  Hun jobber sammen med kvinnene i Manman Troll Studio og veileder i forhold til drift av den nye salongen i Delmas 19.  Salongen er foreløpig åpen hver helg, og vi er glade for at alle norske damer som kommer på besøk benytter anledningen til å få manikyr og pedikyr på Studio Manman Troll!

I mars har vi også hatt 5 stk medisinstudenter fra Universietet i Tromsø på visitt. Studentene har besøkt ulike sykehus i Petit Goave og i Port au Prince og hadde et flott seminar med Etape Jeunesse gjengen om seksualitet og sykdommer.

Siste gjengen som har ankommet Haiti er tre norske seilere/sirkusartister fra Zirk Mir. Disse guttene skal ha akrobatikk og drama kurs med ungdommene våre. Vi skal lære å lage stylter, sjonglere og sette sammen en forestilling til slutt! Dette blir spennende!

 

I samarbeid med Senja Videregående skole er vi klare til å sende to ungdommer, Jaina og Jimmy, til Finnsnes i august hvor de skal gå på en to-årig utdanning, International Baccalauerat. Dette er videregående utdanning hvor undervisningen foregår på engelsk. Jaina og Jimmy har vært tilknyttet Prosjekt Haiti i snart 12 år.  Jimmy har bodd på Petit Troll de siste årene da han ikke har familie som har kunnet ta seg av han. Vi er sikre på at Jaina og Jimmy kommer til å gjøre oss stolte og gleder oss til å følge de videre på deres reise til Norge. Følg deres forberedelser på Jimmy og Jainas blogg!  Vi leter etter vertsfamilier til Jaina og Jimmy i Finnsnesområdet. Ta gjerne kontakt om du ønsker mer informasjon om hva det innebærer å være vertsfamilie.( ingvill@prosjekthaiti.no)

Vi ønsker å takke alle dere der hjemme som støtter Prosjekt Haiti! Vi har 330 ‘Prosjekt Haiti’ venner i Norge som bidrar med 200 kr per måned, men trenger mange flere! Vi blir veldig glade om dere kan videreformidle informasjon om Prosjekt Haiti i deres nettverk. Vår målsetning er å skaffe 1000 Prosjekt Haiti venner slik at vi kan sikre drift av de ulike aktivitetene våre. Til våre frivillige medarbeidere hjemme i Norge sender vi en spesiell takk for alle timer og entusiasme som legges ned for Prosjekt Haiti! Mesi Anpil!

 

 

Ingvill K Ceide

 

for

Prosjekt Haiti

[cml_media_alt id='2136']jimmy_jaina[/cml_media_alt][cml_media_alt id='2135']besok[/cml_media_alt][cml_media_alt id='2137']nybygg[/cml_media_alt]

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.