Skoleåpning i St. Louis du Syd

 In News
[cml_media_alt id='2119']nygutt[/cml_media_alt]Lørdag 8 oktober 2011 ble Prosjekt Haitis nye skole i St Louis du Sud åpnet. Her kommer en liten skildring fra den store dagen fra frivillig Siv Mika Engebretsen.

 

Langt nede i bakken ser jeg en liten skikkelse komme gående. Det ser ut som en liten jente. Hun kommer alene. Det er lett å få øye på henne for bakken er lang, kanskje 200 meter. Den er som en nydelig promenade med trær på begge sider men grunnen er litt sølete for det har regnet.

Den lille personen kommer nærmere, ja det er en jente. Hun står i sterk kontrast til alt rundt henne med sin hvite chiffonkjole. Nydelig hvit kjole, med lyserøde kantebånd. Håret hennes er satt opp slik at ikke ett eneste hårstrå ligger på feil sted. Det er strikker, spenner og bånd som står i stil til kjolen. Hun har vakre blondesokker, slike som jeg selv kan huske min mor pyntet meg med for mange mange år siden. Skoene er tydelig slitte og litt for store, men pusset for atter en gang for å gjøre en liten pike vakker.

Det er skoleåpning hos Prosjekt Haiti i dag. Den nye skolen vår i Saint Louis du Sud skal åpne. Men det er jo flere timer til. Hvorfor kommer hun så tidlig? Litt av det norske stresset kommer over meg, herregud vi er jo ikke ferdige her. Her jobbes det på spreng med å få alt ferdig. Kokker, lærere, rektor, bygningsarbeidere og alle vi andre som hjelper til løper rundt for å få alt klart.  Jeg tenker; skal de allerede nå begynne å komme folk til åpningen? Nei, de har jo fått en tid og det er først om 3 timer. Men haitisk tid er det vidt begrep.

Jeg går den lille jenta i møte og hun kan vel være noe sånt som 9 år. Hun er strålende blid, hun er veldig glad. Hun vet at skolen ikke skal åpnes enda. Hun vet at hun er tidlig ute forteller hun meg. Men jeg er så glad for at jeg endelig skal få begynne på skolen at jeg ikke kunne vente hjemme lenger, sier hun. Hun har aldri vært på skolen før, det er mangel på skoleplasser i Saint Luis du Sud som resten av Haiti.

Hun setter seg som førstemann av flere hundre som siden kommer til åpningen. Her sitter hun på en liten stol, som et tent lys i sin nydelige kjole i flere timer mens hun smilende venter på at skolens åpningsseremoni skal begynne. Hun er bare glad for å kunne få kunne begynne på skolen Petit Troll.

De neste timene samles det flere hundre mennesker til åpningen av Petit Troll Saint Luis de Sud. Taler, sang, dans og mat.  Det er en felles glede at det nå skal bli 200 nye skolebarn i byen. Stolte foreldre, stolte arbeidere og ikke minst er vi alle ved Prosjekt Haiti veldig veldig glade for at vi med hjelp av alle dere som støtter oss kan hjelpe flere.

Tusen takk.

Siv Mika

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.