Støtte til skolemat

 In News, News

Prosjekt Haiti har nylig mottatt kr 150 000 fra Lions Norway, øremerket skolemat til elevene ved de to Petit Troll-skolene. Lions Norge skriver selv på sin hjemmeside:

 

“Storsamfunnet glemmer Haiti, sier generalsekretær i Lions Norge, Heidi Lill Mollestad Oppegaard. Gjenoppbyggingen etter jordskjelvet i 2010 går med museskritt, og nå står befolkningen ovenfor en ny prøvelse – hungersnød.

 

Sult er et økende problem på Haiti hvor det fortsatt bor over 350. 000 mennesker i leire etter jordskjelvet som rammet landet i januar 2010. Lions Norge har de siste tre årene bygget 60 solide boliger for husløse familier, i samarbeid med Lions Haiti. Prosjektledelsen ble i denne perioden også kjent med hjelpeorganisasjonen “Prosjekt Haiti” som er en norsk-haitisk stiftelse som arbeider for barn, kvinner og ungdom.

 

“Prosjekt Haiti” driver blant annet barneskolen “Petit Troll” med 120 elever i bydelen Delmas 33 i hovedstaden Port-Au-Prince. De har også startet en barneskole med 200 elever sør i landet, i landsbyen St. Louis du Sud. Elvene ved barneskolene kommer fra svært fattige kår. De fleste bor sammen med enslige mødre og flere søsken. For elevene ved skolene er det av uvurdelig verdi å få spise et varmt og næringsrikt måltid hver dag. For foreldrene er det en stor glede og trygghet at de vet at barna ihvertfall er sikret dette ene måltidet fra mandag til og med fredag.

 

De siste årene har skolene hatt svært gode resultater på de nasjonale eksamene for 6. klasse. 100 prosent består eksamen og 80 prosent ligger i toppsjiktet på landsbasis.

– Etter fjorårets orkaner som ødela avlinger i store deler av landet, med en etterfølgende tørkeperiode i vår, ser man nå tydelige tegn på at flere og flere ikke har tilgang på mat og kan gå flere dager uten nødvendig næring, skriver daglig leder Ingvill Konradsen Ceïde i en søknad til Lions om økonomisk støtte til mat. Pris på mat har i tillegg økt kraftig, noe som gjør situasjonen prekær for majoriteten av befolkningen. For mange av elevene er den maten de spiser på skolen det eneste måltidet de er sikre på å få.

 

Bevilgningen fra Lions Norges katastrofefond er på 150.000 kroner, og skal brukes til å kjøpe inn mat til barna ved de to skolene.”

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.