Tilbake i Haiti

 In Latest

siv_tilbakeTilbake igjen etter nesten 5 måneder.

Port au Prince 31.08.11

 

Mens jeg står på denne kaotiske, støvete og varme flyplassen som mest ligner på en nedlagt fabrikkbygning så stiller jeg meg selv det samme spørsmål som jeg har gjort mange ganger før; Hva er det med dette landet og disse menneskene som er så fascinerende? 

 

Hva er det som gjør at jeg alltid vil tilbake? Hva er det som gjør at jeg føler meg så hjemme her?

 

Jeg vet litt om hva det er etter å ha reist hit i over 5 år. Jeg vet at det smilende barnet som kommer løpende mot meg med armene åpne er en stor grunn til at jeg kommer tilbake. Det er så mange smil her, ingen er redd for å smile og åpne armene for å gi en klem.

Dette er slik det er her på Petit Troll, her hvor barna får omsorg og mat i tillegg til skolegang. Hit hvor kvinnene strømmer til etter en lang arbeidsdag for å lære å lese, frisere og sy mens de spiser et måltid mat i sammen.

Det er utrolig godt å se at det nytter, det nytter å hjelpe. Det spiller ingen rolle med hvor mye eller hva men det nytter. Klart det er “gull verdt” for Prosjekt Haiti at familien Ceide valgte å flytte permanent tilbake til Port au Prince. Det er beundringsverdig å velge å bo i dette hardt prøvede land når man kommer fra Norge og kan velge å vrake i velfungerende land om man skal flytte fra moderlandet. Takk Ingvill, Edwin, Odin, Emil og Mikkel.

 

Det er godt å være her i sammen med alle som er tilknyttet prosjektet. Det blomstrer hos oss og det er full virksomhet med bakeribygging, ny skole i San Luis de Sud, frisørsalong, kor, systue, filmgruppe og så videre. Jeg er glad for at jeg nå skal bo her i 5 måneder.

 

Det at prosjektet har ekspandert slik det har gjort de siste 2 årene er flott å se, men det gjør også at det er mye jobb administrativt og ikke minst presset for å kunne gjennomføre prosjektene økonomisk. Vi jubler her på kontoret hver gang det melder seg en Prosjekt Haiti venn som vil støtte oss. Jeg selv føler at jeg har fått en ny familie ved å bli tatt inn i varmen hos Prosjekt Haiti. Jeg har fått en enormt stor familie, en familie med masse varme og humor.

 

Det er de mange små herlige øyeblikk som betyr noe;

Litt oppskåret Mango fra Nanna på kjøkkenet. Smilet til nesten blinde Kimly når jeg forteller henne at vi skal lage kor slik at hun kan få gjøre det hun er så glad i, å synge. En stund på muren ute i gata mens gutta spiller fotball, å ha et barn på hver finger mens vi går tur. Ja jeg kunne skrevet bok om små herlige øyeblikk som gjør livet verdt å leve.

 

Det er en ting som skal sies om dette folk og det er at de aldri gir opp. De er et rolig og vennlig folkeslag med stor respekt for seg selv og andre. De reiser seg igjen og igjen, de lar seg ikke knekke, de hever hodet og bretter opp armene for å jobbe videre for en bedre fremtid.

 

Jeg er glad for å være en del av dette.

Siv Mika

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.